مطالب حوزه سلامت

مطالب حوزه سلامت

ویروس کورونا

در این صفحه که ترجمه ای فارسی از سایت رسمی سازمان بهداشت جهانی (WHO) و نیز سایر مطالب علمی منتشر شده توسط مراجع ایران در خصوص ویروس کرونا می باشد، می توانید اطلاعات و راهنمایی هایی راجع به شیوع فعلی بیماری کروناویروس (COVID-19) که برای اولین بار از ووهان چین در تاریخ 31 دسامبر 2019 گزارش شده است را پیگیری نمائید.

سازمان بهداشت جهانی از طریق همکاری با کارشناسان جهانی، دولت ها و شرکای خود تلاش می کند تا به سرعت سطح دانش علمی افراد و جوامع را در مورد این ویروس جدید بهبود بخشیده و میزان شیوع و واگیری این ویروس را ردیابی کند و به کشورها و افراد در مورد اقدامات مربوط به حمایت از سلامتی و جلوگیری از شیوع این ویروس مشاوره های علمی ارائه دهد.

شایان ذکر است مرجع هر یک از متن ها که به صورت سوال و جواب مطرح شده اند در ذیل همان مطلب درج گردیده است.

کوروناویروس چیست؟

کروناویروس ها یک خانواده بزرگ از ویروس ها هستند که ممکن است باعث ایجاد بیماری در حیوانات یا انسان ها شوند. در انسان چندین نوع کروناویروس شناخته شده اند که باعث بروز عفونت های تنفسی می شوند که این عفونت ها می توانند از سرماخوردگی ساده گرفته تا بیماری های شدیدتری مانند سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS)، سندرم شدید تنفسی حاد (SARS) را شامل شوند. کروناویروسی که اخیراً کشف شده باعث بیماری کورونا ویروس COVID-19 می شود.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

COVID-19 چیست؟"

COVID-19 نوعی بیماری عفونی است که منبع آن کروناویروسی است که اخیراً کشف شده است. این ویروس و بیماری جدید قبل از شیوع بیماری در ووهان چین در دسامبر 2019 ناشناخته بود.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

علائم COVID-19 کدامند؟

شایع ترین علائم COVID-19 تب، خستگی و سرفه خشک است. برخی از بیماران ممکن است دچار درد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال شوند. این علائم معمولاً خفیف است و به تدریج شروع می شوند.

برخی از افراد آلوده می شوند اما علائمی در آن ها ایجاد نشده و احساس ناراحتی نیز ندارند. بیشتر افراد (حدود 80٪) بدون نیاز به هر گونه معالجه خاص، از این بیماری بهبود می یابند. حدوداً از هر 6 نفری که مبتلا به COVID-19 می شوند 1 نفر به طور جدی بیمار شده و دچار مشکلات تنفس می شود.

احتمال بیشتری وجود دارد که افراد مسن و افراد دارای مشکلات اساسی پزشکی مانند فشار خون بالا، مشکلات قلبی یا دیابت به بیماری جدی مبتلا شوند. حدود 2٪ از مبتلایان به این بیماری فوت شده اند. افرادی دارای تب، سرفه و مشکلات تنفسی باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرند.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

COVID-19 چگونه منتشر می شود؟

امکان سرایت COVID-19 از افراد مبتلا به ویروس به سایرین وجود دارد. این بیماری می تواند از فردی به فرد دیگر و از طریق قطرات کوچکی که در هنگام سرفه یا بازدم فرد مبتلا به COVID-19 از بینی یا دهان وی منتشر می شوند، گسترش یابد. این قطرات بر روی اشیاء و سطوح اطراف فرد می نشینند. سایر افراد از طریق لمس کردن این اجسام یا سطوح و سپس دست زدن به چشم، بینی یا دهان خود به COVID-19 مبتلا می شوند. همچنین ممکن است افراد از طریق تنفس مستقیم قطراتی که هنگام سرفه یا بازدم افراد مبتلا به COVID-19 از دهان و بینی آن ها خارج می شوند به COVID-19 مبتلا شوند. به همین دلیل است که باید بیش از 1 متر (3 فوت) از فرد مبتلا فاصله بگیرید.

سازمان بهداشت جهانی در حال بررسی تحقیقات در مورد شیوه انتشار COVID-19 می باشد و بطور مستمر یافته های جدید را به اشتراک خواهد گذاشت.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

روش های انتقال COVID-19 کدامند؟

این ویروس از دو روش اصلی تنفسی و تماسی انتقال می یابد. در روش تنفسی، وقتی فرد آلوده سرفه یا عطسه می کند، قطرات ایجاد شده ناقل ویروس هستند. هر شخصی که در نزدیکی فردی که علائم تنفسی را داراست (عطسه، سرفه و غیره) قرار دارد در معرض خطر ابتلا از طریق قطرات ناقل ویروس می باشد. همچنین قطرات ممکن است روی سطوحی که خود مستعد تبدیل شدن به مرکز انتقال ویروس باشند فرود آمده و آن سطوح می توانند به عنوان منبع بالقوه انتقال ویروس (انتقال از طریق تماسی) عمل نمایند. 

به نظر می رسد خطر ابتلا به کووید 19 از مدفوع یک فرد آلوده کم است و شواهدی وجود دارد که نشان می دهند ممکن است کووید 19 به عفونت روده منجر شده و در مدفوع وجود داشته باشد. تقریباً 2 الی 10 درصد موارد تایید شده مبتلا به کووید 19 با اسهال همراه بوده و گزارش های ارائه شده از مطالعات انجام گرفته، از شناسایی بقایایی از RNA ویروسی کووید 19 در مدفوع بیماران مبتلا خبر داده اند. با این حال، تاکنون تنها در یک بررسی تکثیر ویروس کووید 19 از نمونه مدفوع گزارش شده است و تاکنون مستنداتی از انتقال این ویروس از طریق مدفوع به دهان گزارش نشده است.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

ماندگاری COVID-19 در آب آشامیدنی، مدفوع، فاضلاب و سطوح چقدر می باشد؟

در حالی که امکان ماندگاری این ویروس در آب آشامیدنی وجود دارد، هیچ مدرکی مبنی بر وجود کرونا ویروس های مشابه انسانی در منابع آب های سطحی یا زیرزمینی و یا انتقال آن از طریق آب آشامیدنی آلوده وجود ندارد. ویروس COVID-19 یک ویروس پوشش دار و دارای غشای بیرونی شکننده است. به طور کلی ویروس های پوشش دار در محیط زیست از پایداری کمتری برخوردار بوده و  در مقابل اکسیدان ها از جمله کلر آسیب پذیرتر هستند.

اگرچه تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر بقای ویروس COVID-19 در آب یا فاضلاب وجود ندارد اما به احتمال زیاد این ویروس به طور قابل توجهی سریع تر از ویروس های انسانی بدون پوشش که از طریق آب منتقل می شوند (مانند: ویروس آدنو، ویروس نورو، ویروس روتا و هپاتیت A)، غیرفعال می شود. به عنوان مثال، یک تحقیق نشان داده است كه كرونا ویروس انسانی تنها 2 روز در آب لوله بدون کلر و فاضلاب بیمارستانی با دمای 20 درجه سانتیگراد توانایی بقا دارد و سایر تحقیقات نیز نشان می دهند که کرونا ویروس انسانی به احتمال 99.9 درصد در مدت زمان 2 روز تا 2 هفته در دمای بین 23 تا 25 درجه سانتیگراد از بین خواهد رفت.

گرما، pH بالا یا پایین، نور آفتاب و ضد عفونی کننده های متداول (مانند کلر) همگی از بین رفتن این ویروس را تسهیل می کنند. هنوز دقیقاً مشخص نیست که چه مدت ویروس COVID-19 بر روی سطوح زنده می ماند، اما به نظر می رسد مانند سایر کرونا ویروس ها رفتار می کند. اخیرا یک بررسی از بقای کرونا ویروس های انسانی بر روی سطوح از 2 ساعت تا 9 روز خبر می دهد. زمان بقا بستگی به عوامل متعددی از جمله نوع سطح، دما، رطوبت نسبی، توان و نژاد خاص ویروس دارد. این بررسی همچنین غیر فعال سازی ویروس (در مدت 1 دقیقه) توسط ضد عفونی کننده های رایجی مانند اتانول 70٪ و هیپوکلریت سدیم را موثر دانست.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

چگونه می توانم از خودم محافظت کنم و از انتشار این بیماری جلوگیری کنم؟

اقدامات حفاظتی برای همه بصورت مستمر و کامل دست های خود را با آب و صابون بشوئید و یا با ضدعفونی کننده های الکلی تمیز کنید.

چرا اینکار را بکنم؟ شستن دست ها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونی کننده های الکلی باعث از بین رفتن ویروس هایی می شود که ممکن است روی دستان شما باشد.

حداقل 1 متر (3 فوت) فاصله را بین خودتان و کسی که سرفه یا عطسه می کند، حفظ کنید.

چرا اینکار را بکنم؟ هنگامی که کسی سرفه یا عطسه می کند، قطرات مایع کوچکی را از بینی یا دهان خود به بیرون اسپری می کند که ممکن است حاوی ویروس باشد. اگر خیلی نزدیک باشید، در صورت سرفه کردن فرد مبتلا به COVID-19، این قطرات که حاوی ویروس هستند از طریق تنفس وارد بدن شما خواهند شد.

از لمس کردن چشم، بینی و دهان خود خودداری کنید.

چرا اینکار را نکنم؟ دست ها بسیاری از سطوح را لمس می کنند و می توانند ویروس ها را به خود جذب کنند. پس از آلوده شدن، دست ها می توانند ویروس را به چشم، بینی یا دهان شما منتقل کنند. از آنجا ویروس می تواند وارد بدن شما شده و شما را بیمار کند.

اطمینان حاصل کنید که شما و اطرافیانتان، بهداشت تنفسی را رعایت می کنید. این به معنای پوشاندن دهان و بینی بوسیله دستمال  یا آرنج خم شده هنگام سرفه یا عطسه می باشد. سپس بلافاصله دستمال مورد استفاده را دور بیندازید.

چرا اینکار را بکنم؟ قطره ها ویروس را گسترش می دهند. با رعایت بهداشت مناسب تنفسی، از افراد اطراف خود در برابر ویروس هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و COVID-19 محافظت می کنید.

اگر احساس ناخوشایندی کردید در خانه بمانید. اگر تب، سرفه و مشکل در تنفس دارید، قبل از هر چیز با مراکز درمانی تماس گرفته و تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرید. دستورالعمل های ارائه شده توسط مراکز بهداشتی و درمانی ایران را دنبال کنید.

چرا اینکار را بکنم؟ مراکز بهداشتی و درمانی ایران بیشترین اطلاعات را در مورد وضعیت منطقه ایران در دست دارند. تماس و اطلاع رسانی به موقع و سریع، به ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی اجازه می دهد تا شما را به سرعت به مراکز صحیح هدایت کند. این امر همچنین علاوه بر محافظت از شما، به جلوگیری از شیوع ویروس ها و سایر عفونت ها کمک می کند.

از آخرین تحولات مربوط به COVID-19 آگاه باشید. توصیه هایی را که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مراکز بهداشتی درمانی و یا حتی کارفرمای شما در مورد نحوه محافظت از خود و دیگران در برابر COVID-19 در اختیار شما قرار داده را به کار ببندید.

چرا اینکار را بکنم؟ مقامات ملی و محلی بیشترین اطلاعات را در مورد شیوع COVID-19 در منطقه شما در اختیار دارند. آنها بهترین کسانی هستند که می توانند اطلاعات مشاوره ای را در مورد آنچه مردم منطقه شما باید برای محافظت از خود و دیگران انجام دهند در اختیار شما قرار دهند.

اقدامات حفاظتی برای افرادی که در مناطقی که COVID-19 در آن گسترش یافته است هستند و یا اخیراً (14 روز گذشته) از آنجا بازدید کرده اند

راهنمایی های ذکر شده در بالا را دنبال کنید. (اقدامات حفاظتی برای همه)

اگر احساس ناخوشایندی کردید، حتی در صورت بروز علائم خفیفی مانند سردرد و آبریزش بینی جزئی، تا زمان بهبودی در خانه بمانید.

چرا اینکار را بکنم؟ جلوگیری از تماس با دیگران و مراجعه حضوری به مراکز بهداشتی درمانی برای این مراکز این امکان را فراهم می آورد تا بصورت موثرتری عمل کنند و به شما و دیگران در برابر COVID-19 و سایر ویروس های احتمالی کمک کنند.

اگر دچار تب، سرفه و مشکلات تنفس شدیدی شدید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید چراکه این امر ممکن است به دلیل عفونت تنفسی یا موارد جدی دیگری باشد. قبل از مراجعه تماس بگیرید و ارائه دهنده خدمات را از مسافرت اخیر یا تماس با مسافران مطلع نمائید.

چرا اینکار را بکنم؟ تماس گرفتن قبل ازمراجعه، به ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی این اجازه را می دهد تا شما را به سرعت به مراکز درمانی صحیح هدایت کند. همچنین این امر به جلوگیری از شیوع احتمالی COVID-19 و سایر ویروس ها کمک می کند.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

چگونه منابع آب را ایمن نگه داریم؟

تاکنون وجود ویروس کرونا COVID-19 در منابع آب آشامیدنی مشاهده نشده و بر اساس شواهد موجود خطر ابتلاء منابع اب کم می باشد. و این در حالی است که مطالعات آزمایشگاهی بر روی دیگر ویروس های خانواده کرونا در محیط های کنترل شده نشان می دهد که ویروس می تواند برای روزها و هفته ها در آب آلوده به مدفوع باقی بماند. بمنظور بهبود ایمنی آب اقدامات بیشماری می تواند صورت پذیرد ازجمله: محافظت از منابع آبی، تصفیه آب (در محل توزیع، جمع آوری و یا مصرف) و ایمن نگهداشتن آب تصفیه شده در ظروف تمیز و درب دار در منزل.

علاوه بر این، بطور متداول روش های تصفیه متمرکز آب با استفاده از فیلتر و ضدعفونی کننده ها می بایست ویروس کرونا را غیرفعال نماید. همچنین مشاهده شده است که سایر ویروس های کرونای انسانی نسبت به ضدعفونی با کلر و اشعه ماورابنفش حساس هستند. از آنجائیکه ویروس های پنهان توسط غشای سلولی چربی احاطه شده اند (که خیلی قوی نیستند) احتمالا ویروس کرونا در مقایسه با سایر ویروس ها از جمله ویروس کوکساکی با غشای پروتیینی، نسبت به فرایندهای ضدعفونی کننده کلر و اکسیدان حساس تر می باشند.

بمنظور ضدعفونی کردن متمرکز و موثر، غلظت کلر باقیمانده پس از مدت حداقل 30 دقیقه در PH کمتر از 8.016 باید بیشتر یا مساوی با 0.5 میلی گرم در لیتر باشد. کلر باقیمانده باید در سراسر سیستم توزیع نگهداری گردد و در مکانهایی که تصفیه متمرکز و منابع آب لوله کشی ایمن موجود نمی باشد، روش های خانگی تصفیه آب از جمله جوشاندن، استفاده از فیلترهای اولترا و نانو، اشعه خورشید و  در آب های کدر، تابش اشعه UV و کلرخوراکی با دوز مناسب می تواند در از بین بردن ویروس ها موثر باشند.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

چقدر احتمال داره که به COVID-19 مبتلا شوم؟

ریسک ابتلا COVID-19 به مکانی که شما در آن زندگی می کنید و یا به تازگی به آن ها سفر کرده اید بستگی دارد. خطر ابتلا به عفونت در مناطقی که تعداد افراد بیشتری بهCOVID-19  مبتلا شده اند، بیشتر است. تا کنون بیش از 95٪ از کل موارد ابتلا به COVID-19 در چین اتفاق افتاده است که بیشتر آنها در استان هوبی این کشور قرار دارند. در مورد اکثر مناطق دیگر دنیا، خطر ابتلا به COVID-19 در حال حاضر کم است، اما آگاهی از وضعیت و میزان آمادگی در مناطق مختلف بسیار مهم است.

سازمان بهداشت جهانی با مقامات بهداشتی در چین و سراسر جهان جهت پایش و پاسخ به شیوع COVID-19 در حال همکاری می باشد.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

آیا COVID-19 روی کودکان تأثیر می گذارد؟

این ویروس جدید است و ما هنوز نمی‌دانیم که چه تأثیری بر کودکان یا زنان باردار خواهد گذاشت. می‌دانیم که امکان دارد افراد در هر سنی به این ویروس آلوده شوند، اما تاکنون موارد نسبتاً کمی از COVID-19 در بین کودکان گزارش شده است. ویروس در موارد نادر کشنده است، و تاکنون بیشتر موارد منجر به مرگ در میان افراد پیرتر با بیماری‌های زمینه‌ای دیده شده است.

مرجع: وبسایت یونیسف ایران

اگر فرزندم علائم COVID-19 داشت چه کار کنم؟

حتماً درمان پزشکی را شروع کنید، ولی به خاطر داشته باشید که اکنون در نیمکره شمالی فصل آنفولانزا است و علائم COVID-19 از قبیل سرفه یا تب می‌تواند مشابه علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی که بسیار هم شایع هستند، باشد. 

رعایت نکات بهداشتی دست‌ها (شستشوی مرتب دست‌ها) و بهداشت تنفسی را ادامه دهید و واکسیناسیون کودکان خود را به موقع انجام دهید تا کودک‌تان درمقابل سایر ویروس‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا در امان باشد. 

در مورد سایر عفونت‌های دستگاه تنفسی از قبیل آنلفولانزا، اگر خودتان یا کودکتان علائمی دارد،  از همان ابتدا کمک پزشکی بگیرید و سعی کنید که از حضور در اماکن عمومی (محل کار، مدارس وسایل نقلیه عمومی)خودداری کنید، تا از سرایت به دیگران جلوگیری شود. 

مرجع: وبسایت یونیسف ایران

آیا بایستی کودکم را در خانه نگهدارم و به مدرسه نفرستم؟

اگر کودک شما علائم بیماری را دارد، از پزشک کمک بخواهید و به دستوراتی که پزشک یا کارمند بهداشتی می‌دهد عمل کنید. درغیر اینصورت، همچون سایر عفونت‌های دستگاه تنفسی از قبیل آنفولانزا، اگر کودکتان علائم بیماری دارد، وی را در خانه بستری کنید و به خوبی از او مراقبت کنید و به اماکن عمومی نروید تا بیماری به دیگران سرایت نکند. 

اگر کودکتان علائمی مثل تب یا سرفه ندارد، و اگر بخشنامه‌ای راجع به بهداشت عمومی یا توصیه‌های رسمی مشابه دیگری درخصوص مدارس دریافت نکرده‌اید، بهتر است که کودک‌تان را به مدرسه بفرستید. 

به‌جای این که کودکان را از مدرسه دور نگهدارید، به آنها آموزش دهید که دستهای‌شان را خوب بشویند و اقدامات بهداشتی مربوط به تنفس را در مدرسه و سایر اماکن انجام دهند، از جمله شستشوی مرتب دست‌ها، پوشاندن دهان به هنگام عطسه یا سرفه با دستمال یا آرنج خم شده، و سپس انداختن دستمال داخل سطل دربسته، لمس نکردن چشم‌ها، دهان یا بینی اگر دست‌ها کاملاً شسته نشده‌اند.

مرجع: وبسایت یونیسف ایران

آیا زنان باردار می‌توانند ویروس کرونا را به جنین خود منتقل کنند؟

هنوز شواهد کافی مبنی بر اینکه ویروس بتواند در دوران بارداری از مادر به جنین منتقل شود یا تأثیر بالقوه این بیماری بر روی کودک وجود ندارد. این موضوع در حال حاضر در دست بررسی است. زنان باردار بایستی موارد احتیاطی مقتضی برای محافظت از خود در برابر این ویروس را به عمل بیاورند و چنانچه علائمی مانند تب، سرفه یا تنگی نفس در خود مشاهده کردند، سریعاً به پزشک مراجعه کنند.

مرجع: وبسایت یونیسف ایران

آیا مادری که آلوده به کرونا ویروس باشد، می‌تواند همچنان به نوازد خود شیر بدهد؟

تمام مادران در مناطق آلوده و پرخطر که علائمی چون تب، سرفه یا تنگی نفس دارند، بایستی هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند و دستورالعمل‌هایی که پزشک یا کارمند بهداشت می‌دهند را رعایت کنند. با توجه به مزایای تغذیه با شیر مادر و نقش کمرنگ شیر مادر در انتقال ویروس‌های تنفسی، مادر می‌تواند ضمن رعایت کلیه راهکارهای احتیاطی لازم همچنان به شیردهی ادامه دهد.

درمورد مادرانی که علائم بیماری را دارند شیردهی مشکلی ندارد، مشروط بر این که به هنگام در آغوش گرفتن کودک و نزدیک بودن به کودک (ازجمله هنگام شیردهی) ماسک بزنند، دست‌ها را قبل و بعد تماس با کودک (ازجمله هنگام شیردهی) بشویند و سطوح آلوده را تمیز و ضدعفونی کنند – همانند همه مواردی که وقتی کسی مشکوک به COVID-19 و یا بیماریش تأیید شده باشد در تعامل با دیگران از جمله با کودکان بایستی انجام دهد.

اگر مادر به شدت بیمار باشد، بایستی وی را به دوشیدن شیر و دادن آن به کودک با فنجان تمیز و/یا قاشق تشویق کرد، و در تمامی این مراحل همان روش‌های جلوگیری از عفونت فوق‌الذکر را نیز رعایت نماید.

مرجع: وبسایت یونیسف ایران

آیا باید در مورد COVID-19 نگران باشم؟

اگر در منطقه ای هستید که COVID-19 هنوز در آن پخش نشده، یا به هیچ یک از مناطق آلوده سفر نکرده اید یا با کسی که مبتلا به این ویروس است و در این رابطه احساس ناخوشایندی داشته است ارتباط نزدیکی نداشته اید، شانس ابتلا به این ویروس در حال حاضر برای شما  کم است. 

با این حال، قابل درک است که ممکن است شما از اوضاع پیش آمده احساس استرس و اضطراب داشته باشید. این ایده خوبی است که حقایق را مطالعه کنید تا به شما در تعیین دقیق خطرات احتمالی کمک کند و بتوانید اقدامات احتیاط آمیز و پیشگیرانه را انجام دهید.

ارائه دهنده گان خدمات درمانی، مراجع بهداشت عمومی کشور و کارفرمای شما همگی مراجع بالقوه ارائه اطلاعات دقیق درباره COVID-19 و اینکه آیا این ویروس در منطقه شما هست یا خیر، هستند. مهم است که از وضعیت و شرایط محیطی که در آن زندگی می کنید مطلع شوید و اقدامات مناسبی را برای محافظت از خود انجام دهید. (بخش "اقدامات حفاظتی برای همه" را ببینید)

و اما اگر در منطقه ای هستید که شیوع COVID-19 در آن وجود دارد، باید خطر ابتلا به عفونت را جدی بگیرید. توصیه های صادر شده توسط مقامات وزارت بهداشت و سایر مقامات ذیصلاح کشوری را دنبال کنید. اگرچه برای اکثر افراد COVID-19 فقط بیماری خفیف ایجاد می کند، اما می تواند برخی از افراد را بصورت بسیار جدی بیمار کند. این بیماری به ندرت می تواند کشنده باشد. افراد مسن و افراد دارای پیش زمینه های پزشکی (مانند فشار خون بالا، مشکلات قلبی یا دیابت) آسیب پذیرتر به نظر می رسند. (بخش "اقدامات حفاظتی برای افرادی که در مناطقی که COVID-19 در آن گسترش یافته است هستند و یا اخیراً (14 روز گذشته) از آنجا بازدید کرده اند" را ببینید)

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

چه کسی در معرض ریسک شدید ابتلا به این بیماری قرار دارد؟

در حالی که سازمان بهداشت جهانی هنوز در حال یادگیری در مورد نحوه تأثیر COVID-2019 در افراد می باشد، به نظر می رسد که نشانه های پیشرفته این بیماری در افراد مسن و افراد با پیش زمینه های پزشکی (مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی یا دیابت) بیشتر از افراد عادی بروز می کند.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

آیا آنتی بیوتیک ها در پیشگیری و یا درمان COVID-19 موثر هستند؟

هیچ آنتی بیوتیکی تأثیری بر ویروس ها ندارند و از آن ها فقط برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده می گردد. COVID-19 نیز از گروه ویروس هاست، بنابراین آنتی بیوتیک ها بر آن تأثیری ندارند و از آنتی بیوتیک ها نباید به عنوان ابزاری برای پیشگیری یا درمان COVID-19 استفاده شود. آنها فقط باید طبق تجویز پزشک معالج و جهت درمان عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار گیرند.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی

آیا برای COVID-19 واکسن، دارو یا درمانی وجود دارد؟

هنوز نه. تا به امروز هیچ واکسن و یا داروی ضد ویروس خاصی برای پیشگیری یا معالجه COVID-2019 وجود ندارد. با این حال، مبتلایان برای رفع علائم باید تحت مراقبت قرار گیرند. افرادی که بصورت جدی به این بیماری مبتلا می شوند باید در بیمارستان بستری شوند. بیشتر بیماران به لطف مراقبت های حمایتی بهبود می یابند.

واکسن های احتمالی و برخی از درمان های خاص دارویی در دست بررسی هستند. آنها از طریق آزمایشات بالینی مورد آزمایش قرار می گیرند. سازمان بهداشت جهانی در تلاش است تا اقدامات جامعه بین المللی در زمینه توسعه واكسن ها و داروهای پیشگیرانه و درمانی COVID-19 را هماهنگ كند.

مؤثرترین راه های محافظت از خود و دیگران در برابر COVID-19 این است که مرتباً دست های خود را تمیز کنید، هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج خم شده و یا دستمال بپوشانید و فاصله حداقل 1 متری را از افرادی که سرفه یا عطسه می کنند حفظ نمائید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به توصیه های ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت ایران مراجعه نمائید.

مرجع: صفحه اختصاصی کرونا ویروس سایت سازمان بهداشت جهانی