مطالب حوزه محیط زیست

مطالب حوزه محیط زیست

كادميم و اثرات آن

كادمیم (Cd) معمولاً بهمراه روی در طبیعت یافت می‌شود و نسبت آن معمولاً 1:100 یا 1:1000 است. كادمیم بعنوان محصول جانبی پالایش روی می‌باشد. در سنگ‌های معدنی خاصی از روی غلظت كادمیم ممكن است به حدود 5 درصد برسد، بنابر این 95 درصد از كادمیم اولیه از تولید روی بدست می‌آید.

اثرات زیانبار و حاد بر دستگاه تنفسی بر اثر استنشاق غلظت mg/m3 1 از كادمیم بوجود می‌اید و اثرات مزمن بر این دستگاه بر اثر تماس با غلظت 20 در مدت 20 سال حاصل می‌شود. در تماس‌های طولانی مدت با غلظت‌های پایین كادمیم اثرات زیانباری بر ارگانیسم بدن مشاهده می‌گردد بطوریكه وقتی غلظت مرطوب بر دیواره كلیه حدود 200 باشد اختلال در سیستم بوجود می‌آید.

شیوع بیماری در بین 10 درصد جمعیت افراد می‌تواند فقط بعلت ورود 50 كادمیم به ازاء یك متر مكعب هوا قرار گیرد اتفاق می‌افتد. تجمع كادمیم در كلیه باعث دفع زیاد پروتئین های با مولكول كوچك می‌شود.

آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطانی (IARC) كادمیم را در گروه B 2 سرطان‌زا قرار داده است. مشاهدات زیادی كه نشان دهنده خاصیت سرطان‌زایی كادمیم در حیوانات باشد وجود دارد. همچنین مرگ و میر بر اثر سرطان‌ پروستات كه عامل آن كادمیم می‌باشد نیز مشاهده شده است. مطالعاتی در مورد اثرات كادمیم بر ریه و شش نیز صورت گرفته است و مشخص گردیده كارگرانی كه در كارخانجات تولید كادمیم در تماس مستقیم با آن می‌باشند مبتلا به سرطان ریه می‌شوند.

 

منبع: شرکت کنترل کیفیت هوا