اشعه فرابنفش در رنج 315 - 400 نانومتر یا UVA، دارای طول موج کوتاه و انرژی زیادی بوده و برای چشم انسان نامــــرئی است و در طــــیــــف الکترومغناطیسی، بین اشعه ایکس و نور مرئی قرار دارد. وجود این اشعه در نور خورشید باعث آفتاب سوختگی پوست بدن میشود. این اشعه طول موجی بین 400 و 100 نانومتر دارد. اشعه ماوراء بنفش نور خورشید به ۳ دسته UVA ،UVB و UVC با طول موج های مختلف تقسیم بندی می شود:
وانادیوم و اثرات آن
وانادیوم (v) فلزی است خاکستری رنگ، بسیار سخت و نشکن. این فلز در صنایع به منظور ساخت فولاد خالص، در صنعت شیمی به عنوان کاتالیزور، در سرامیک سازی به عنوان رنگ و در عکاسی و در پزشکی کاربرد دارد. این فلز در ساختمان بدنه اتومبیل، تهیه زره های فولادی، گلوله های خمپاره، فولاد بدنه هواپیما، تهیه جوهر گوگرد و رنگ استفاده می شود.
منگنز و اثرات آن
منگنز (Mn) معمولاً فلزی شکننده و غیر قابل انعطاف می باشد. اما وقتی منگنز با آهن و فولاد، آلومینیوم و سایر فلزات غیر آهنی تشکیل آلیاژ می دهد، باعث بهبود خواص فیزیکی آلیاژ می گردد. مصرف عمده این فلز در صنایع نورد کردن فولاد، تولید آلیاژ و به عنوان افزودنی در بنزین برای افزایش رتبه اکتان آن است.
كادميم و اثرات آن
كادمیم (Cd) معمولاً بهمراه روی در طبیعت یافت میشود و نسبت آن معمولاً 1:100 یا 1:1000 است. كادمیم بعنوان محصول جانبی پالایش روی میباشد. در سنگهای معدنی خاصی از روی غلظت كادمیم ممكن است به حدود 5 درصد برسد، بنابر این 95 درصد از كادمیم اولیه از تولید روی بدست میآید.
نیکل و اثرات آن
نیکل (Ni) در سطح زمین به نسبت 75 میلی گرم در هر كیلوگرم یافت میشود. در مقالات متعددی اثرات دارویی و بیولوژیكی نیكل و تركیبات آن منتشر شده است كه بعنوان مثال میتوان از حساسیت پوستی، آسم در كارگران معادن و همچنین سوزش مخاطی مشاهده شده در افراد نامبرد. واكنشهای حساسیتزای پوستی نیز نسبت به نیكل در كارگران معدن و افراد عادی گزارش شده است.